Sleva až 20 %? Jak na to? Klikni zde

 

Ředkvička setá BIO, semínka ke klíčení, 100 g

Ředkvička setá BIO, semínka ke klíčení, 100 g

Hodnocení produktu: 5/5 (1x)

Vaše hodnocení:

NOVINKA BIOPRODUKT

Ředkvička setá BIO (Raphanus sativus), semínka ke klíčení, 100 g. Země původu: Itálie.

77 Kč s DPH

66,96 Kč

Dostupnost: Skladem

Ředkvička setá BIO, semínka ke klíčení    foto je ilustrační

Raphanus sativus

 

Tak přátelé, je to tady: ředkvička z parapetu. Nebude sice tak červená a kulatá ale bude stejně křupavá a chutná jako ta ze zahrádky. Naložte semínka na pár hodin do vody. Klíčí jíž druhý nebo třetí den a do dalších dvou až tří dnů se dá zobat. Když jí necháte pár dní déle, na chutí nic neztratí. Dejte jí ale včas do lednice. I tam ještě trochu povyroste.

Semínko je středně velké, obvykle šedé barvy. Ředkvička patří do čeledi brukvovitých. A tudíž odpouští i trochu macešské pěstování.

Klíčky ředkvičky jsou velice bohaté na výživné látky. Osahují vitamíny A, B1, B2, C a niacinamid. Kromě toho obsahuje minerály železa, draslíku, vápníku, hořčíku, sodíku a fosforu, které pomáhají posilovat svalová vlákna a zrak. Dále mají antiseptické vlastnosti a podporují tvorbu žaludečních šťáv, tudíž i trávení, stejně jako celkový imunitní systém.

Klíčky ředkvičky se mohou mlsat samotné anebo používat jako ozdoba studených svačin nebo předkrmů. Stejně tak do salátů nebo vegetariánských pokrmů. Mají lehce ostrou chuť, tak jemným způsobem okoření všechny saláty, pomazánky, rybí pokrmy, jak sýrové tak vařené.

Jeden z mnoha receptů

Tvaroh s klíčky ředkvičky

Hodí se ke grilovanému masu, ke krkovičce nebo bůčku anebo k pořádnému steaku. Jen tak, třeba k bramborám na loupačku nebo jako pomazánka.

250 g plnotučného tvarohu, popř. trochu smetany nebo jogurtu na ředění
2 lžíce jemně nasekaného řapíkatého celeru
2 lžíce jemně nasekané cibulky
2 lžíce jemně nakrájené okurky
1 šálek pokrájených klíčků ředkvičky
1 stroužek česneku, utřený se solí
pár kapek kvalitní sojové omáčky
sůl, pepř
bylinky: petržel, pažitka, bazalka, kerblík.., nebo co je zrovna po ruce

Nejdříve utřeme tvaroh a pak přidáme vše ostatní. Pokud je tvaroh příliš hustý, přidáme trochu smetany nebo jogurtu.

Složení: semena ředkvičky. VÝROBEK MŮŽE OBSAHOVAT OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK, PODZEMNICI OLEJNOU (ARAŠIDY), SÓJOVÉ BOBY (SÓJA), SKOŘÁPKOVÉ PLODY, CELER, HOŘČICI, SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VLČÍ BOB (LUPINU).

 

Nový komentář

* (Povinné)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info