Semena rajče Saint Pierre BIO
Lycopersicon esculentum, rajče tyčkové
expirace: 11/2022
Rajčata patří mezi zeleninu, kterou je možno jíst za syrova i po tepelné úpravě, a ani jedna možnost není špatně. Po tepelném zpracování je pro náš organizmus lépe přístupný lykopen, jenž je v rajčatech bohatě obsažený. Je to jeden z nejsilnějších antioxidantů, takže rajčatová polévka nebo omáčka rozhodně nejsou krok vedle. Na druhou stranu třeba vitamín C teplo moc nesnáší, ale to můžeme dohnat posypáním porce jídla velkou hrstí zelené petrželky, která toho C-čka obsahuje opravdu hodně. Další vitamíny v rajčeti jsou B, A, D, E, K, kys. listová, minerály fosfor, draslík, železo, sodík, selen, hořčík, mangan, zinek, jód, měď, chróm, vápník. Také další antioxidant betakaroten, a tyramin, který vám zlepšuje náladu. Zralá nepodtržená rajčata jej obsahují nejvíc. Rajče obsahuje též zdraví velmi prospěšné kyseliny: pantotenovou, citronovou, jablečnou. Kdo by to řekl, že? Obyčejné rajče, a jak je nabité zdravím :-)
Tyčkové rajče pro polní pěstování i do skleníku. Má velké tmavě červené plody s vynikajicí chutí.
Výsev březen až duben, na venkovní stanoviště v polovině května, do sponu 70-90cm x 23-30 cm, sklizeň červenec až říjen.