Kouřová BBQ chilli omáčka

Pridané: 10.7.2017 13:51.19 Počet zobrazení: 1542

10 Júl 2017

Kouřová BBQ chilli omáčka

pro začátečníky
časová náročnost: střední
pro 4 osoby
vegetariánské i vegánské
lze zamrazit
lze podávat studenou i teplou

1 velkou cibulku nadrobno
trochu oleje
1 ml Chipotle koření nebo půlku sušené
2 stroužky česneku, prolisované
20 cm celeru řapíkatého, na drobné kostičky
½ kapie nebo červené nepálivé papriky nadrobno
1 konzervu loupaných a sekaných rajčat 425 g sůl
cukr třtinový
trochu octu nebo citrónové šťávy
pár kapek sojové omáčky

Nadrobno nakrájenou cibulku dáme smažit pozvolna na trochu oleji. Asi po 5 minutách přisypeme chipotle koření a dále krátce smažíme. Přidáme řapíkatý celer, prolisovaný česnek a papriku. Pozvolna smažíme dalších 5 minut.

Zalijeme konzervou rajčat a necháme asi 20 min probublávat. Pak začneme ochucovat solí, cukrem a přikápneme trochu octa nebo citrónové šťávy a sojové omáčky.

Na mírném ohni necháme dalších 20 min lehce vařit.

Tipy, triky, zlepšováky, nebo jak ušetřit:

moc toho tady není, ale dobrá omáčka chce čas, čím pomaleji jí budeme připravovat, tím lepší bude.

Můžete podávat jak studenou tak teplou. Při grilování stejně vystydne, tak začněte teplou variantou.

Je to dokonalá alternativa k průmyslově vyrobeným omáčkám, plných konzervantů, e-ček a dalšího svinstva :-)

Když přece jenom trochu omáčky zbude, je to za studena dokonalý dip. Jako vždy, za studena, mírně přisolit a přiostřit.

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie