Sleva až 20 %? Jak na to? Klikni zde

Naam Prig

Přidáno: 10. 7. 2017 14:48:32 Počet shlédnutí: 369

10 Červenec 2017

Recept na thajskou chilli pastu

Naam Prig

Studená ostrá thajská chilli omáčka

1 lžíce sušených garnát
3-4 stroužky česneku
1 lžíce čerstvých chilli papriček nebo „chilli odpadu" z habanero omáčky
1 lžíce rybí omáčky
3 lžíce sojové omáčky, nejlépe světlé
1 lžičku třtinového cukru nebo medu
trochu nakrájené pažitky nebo thajské bazalky
3 lžíce šťávy z lemonky nebo citrónu
1 lžíce pasty z garnát. Nemusí být, ale patří tam a kdo není zvyklý, tomu může hodně páchnout. Lze nahradit další lžící rybí omáčky.

sůl nepřidávejte

Vše, kromě pažitky nebo thajské bazalky rozmixujeme a posypeme pažitkou nebo bazalkou.

Pokud bude omáčka příliš ostrá, přidáme všechny přísady, kromě chilli papriček, ve stejném poměru. Mějte z toho hlavně poučení :-)

Chutná skvěle ke grilovanému kuřátku, nebo ke grilovaným žebírkám. V Thajsku se ovšem podává tradičně s dušenou rýží a zeleninou.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info