Sleva až 20 %? Jak na to? Klikni zde

Nakládané Sweet piquante

Přidáno: 10. 7. 2017 15:35:14 Počet shlédnutí: 453

10 Červenec 2017

Plněné chilli papričky, jak je neznáte

Nakládané Sweet piquante

časově trochu náročný recept, ale stojí to za to
trochu zručnosti je třeba

tento recept vychází zhruba z jednoho litru sypaných Sweet piquante.

                         Semínka Sweet Piquante můžete objednat zde

Lák:
ocet s vodou 1:1 , množství podle velikosti sklenic

na 1 litr tekutiny:

300 g cukru
1 lžíce solí
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře

Náplň:

125 g másla
125 g tvarohu v kostce (ten, jak je balený jako máslo)
špetku sušeného tymiánu
1 malý stroužek česneku
špetka drceného pepře

Svaříme ocet s vodou a kořením a necháme vychladnout.

Máslo necháme trochu povolit při pokojové teplotě a následně smícháme s tvarohem a kořením. Mícháme buď v mixeru anebo ručně. Ucelenou hmotu dáme zchladit do lednice.

Chilli papričky Sweet piquante očistíme tak, že odkrojíme horní část papričky se stonkou a vnitřek vydlabeme lžičkou.

Tyto vydlabané papričky dáme spařit na jednu minutu do vařící vody a následně ponoříme do vody s ledem.

Důkladně osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.

Papričky naplníme směsí másla a tvarohu a opatrně naskládáme do sklenice, otevřenou plochou nahoru a zalijeme lákem o teplotě 80°C. Sklenice ihned uzavřeme.

Necháme odstát 1-2 týdny v ledničce.

Pozor: není to trvanlivý způsob zpracování. Je potřeba papričky spotřebovat do 2-3 týdnů.

A zase: nepoužijete-li rukavičky při kuchání chilli papriček, budou Vás pálit prstíky :-)

Návod na trvanlivé zpracování Sweet piquante najdete zde. ODKAZ

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info