Poctivé čili paní Maškové
Přidáno: 10. 7. 2017 16:02:32 Počet shlédnutí: 1994
10 Červenec 2017
Pravé domácí české čili
Jak na to:
0,5 kg větších fazolí - namočit přes noc.
Druhý den vodu slijeme a dáme novou.
Osolíme lžičkou soli.
Vaříme do měkka vodu slijeme.
Na větší pánev dáme 1 dl oleje a spěníme 3 cibule nakrájené na půlkolečka.
Přidáme 100 g anglické slaniny, nakrájené na kostičky, 1 nožíčku pálivé klobásy, nakrájené na půlkolečka.
Zarestujeme a potom přidáme 10 stroužků česneku na plátky.
Mícháme a přidáme 250 g pálivého kečupu,
¼ lžičky pepře a
¼ lžičky čili.
Směs smícháme s teplými fazolemi a necháme proležet cca. 10 minut, aby se chutě propojily.
Podáváme teplé a s čerstvým chlebem.
Autor receptu:
Miluše Mašková
textil-mami Mami design-výroba námořnických triček
Foto: 9x Miluše Mašková.