Sleva až 20 %? Jak na to? Klikni 

BIO semena bazalka, 1 g

BIO semena bazalka, 1 g

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

BIOPRODUKT

BIO semena bazalka (Ocimum basilicum), 1 g. Země původu: Rumunsko

49 Kč s DPH

42,61 Kč

Dostupnost: Skladem

Výrobce: S.C. AGROSEL S.R.L

Bazalku nemusíte pěstovat jen na záhoně. Můžete ji mít doma za oknem v květináči po celý rok. Je to jednoduché ji vypěstovat, ale musíte dodržet několik bodů:

Do květináče se substrátem pro bylinky (roste i v zahradní zemině, která je trošku vylehčená pískem) dejte 7-10 semínek rovnoměrně rozmístěných po celé ploše. Nejspíše se vám to nepovede, semínka jsou jemná a sypou se snadno. Nevadí, až bazalka vzejde, můžete ji na požadovanou hustotu protrhat. Zálivka musí být zpočátku prováděna velmi jemně rozprašovačem. Mně se osvědčilo květináč přikrýt plastovou krabičkou od potravin, která celý květináč překryje. Vytvoří se tak mikroklima, a když zapomenete zalít, vlastně "zaprášit :-)" vodou, semínka nezaschnou.

Po vzejití už zaléváme konvičkou, ale pozor, další rada: zalévejte bazalku jen do podmisky. Bohatě, aby substrát nevyschl. Když je po hodině v podmisce ještě voda, vylejte ji, aby kořínky nezahnívaly. Když bazalka povyroste, zaštipujeme ji. Já už na tuto fázi zaštipování čekám, protože si užívám první bazalkové lístky. Jak zaštipovat: nechám větvičky bazalky vyrůst na tři patra, a to poslední vyštípnu. Zbylá dvě patra se rozvětví, a příště už mám víc lístečků k zaštipování. Opět necháme vyrůst dvě patra, a zaštípneme. Takto můžeme pěstovat bazalku i v zimě, jen poroste trochu pomaleji. Květináče by měly stát na osluněném parapetě, kde není průvan.

Na záhoně se bazalka pěstuje ještě snadněji. Jakmile je venku teplo, zasadíme předpěstovanou bazalku například mezi rajčata. Má totiž podobné nároky na slunce a zálivku. Navíc svou vůní do jisté míry rajčata ochraňuje. Bazalku však můžete vysadit na okraj všech záhonů, a z množství otrhaných voňavých lístků udělat pesto. Mňam :-)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info