Sleva až 20 %? Jak na to? Klikni 

Petržel zahradní, semínka pro pěstování Microgreens a lístečků Baby Leaf (50 g)

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

NOVINKA BABY LEAF

Petržel zahradní (Petroselinum crispum), semínka pro pěstování Microgreens a lístečků Baby Leaf (50 g). Země původu: Itálie.

52 Kč s DPH

45,22 Kč

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Hortus Sementi

Petržel zahradní - hladkolistá-, semínka pro pěstování Microgreens a lístečků Baby Leaf

Petroselinum crispum

Petržel - další rostlinka, o které můžeme bez nadsázky říci, že je to superpotravina. Obsahuje jedinečnou kombinaci živin jako je velké množství různých flavonoidů, silicové směsi, několikanásobně víc vitamínu C než pomeranč, vit.B a E, provitamín A, karotenoidy, chlorofyl, kyselinu listovou, dále minerální látky draslík, hořčík, železo, vápník, sodík a fosfor. Spolu s dalšími látkami se petržel postará o zdravou funkci vašeho imunitního systému, redukuje záněty v těle a tím předchází kardiovaskulárním onemocněním a degeneraci mozku.

Semínka petržele hladkolisté jsou malá, šedohnědá, protáhlého tvaru. Vysévejte na vlhký substrát. Nádobku s petrželkou můžete případně přiklopit druhou, aby substrát nevysychal. Pravidelně kropte vodou. Na výhonky si počkáte trochu déle než na ostatní výhonky, ale stojí to zato.

Petržel můžete nechat dorůst i do větších lístečků - baby leaf. V tom případě ji nevysévejte tak hustě, ale dopřejte semínkům trochu místa. Kdyby se vám podařil přeci jen hustý výsev, po vzejití lehce protrhejte. Vzrostlé petržele se dočkáte podle podmínek pěstování za 4-6 týdnů. Když ji vysejete do zeminy ve vyšší nádobce (10cm), dočkáte se opravdu pěkných rostlin.

Jak použít výhonky petržele snad nemusíme nikomu radit. Její specifická chuť dodá každému jídlu šmrnc. A když osejete petrželkou současně větší plochu, můžete si i v zimě připravit

Petrželkové pesto po česku :-)

1-2 stroužky česneku podle chuti

asi 50g  nastrouhaného parmazánu

50g vyloupaných jader vlašských ořechů nebo slunečnicových semen

olivový olej

špetka soli, není nutno

dvě velké hrsti petrželky

Do kuchyňského robota vložíme česnek, sýr, ořechy, petržele určitě dvě hrsti nebo víc, a vše do poloviny  zalejeme olivovým olejem. Necháme posekat tak, aby zůstaly ještě celé malé kousky. Přemístíme do malé skleničky a ještě můžeme zalít olejem. Moc dlouho nám petrželkové pesto v lednici nikdy nevydrželo. Použijte klasicky na těstoviny, nebo namažte na toust, případně pestem dochuťte zeleninová jídla.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info