Bazalka pravá Genovese, 5 g semen

Bazalka pravá Genovese, 5 g semen

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

NOVINKA

Bazalka pravá Genovese (Ocimum basilicum), 5 g semínek. Země původu: Itálie.

29 Kč s DPH

25,22 Kč

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Hortus Sementi

Bazalka pravá Genovese, semena

Ocimum basilicum

Bazalku můžete koupit i sušenou, ovšem když si ji utrhnete za oknem nebo na zahradě vlastnoručně vypěstovanou, teprve poznáte, jak vlastně bazalka chutná. V italské kuchyni je nezbytná, ale kdo si její chuť oblíbil, dodá její typickou chutí šmrnc i dalším jídlům. Navíc je bazalka i léčivka. Podporuje vylučování žaludečních šťáv, působí proti plynatosti, usnadňuje trávení. Zlepšuje také činnost ledvin, uklidňuje nervy a navozuje lepší náladu.

Pěstování bazalky pravé: Bazalku Genovese můžete za oknem pěstovat po celý rok. Nemá moc ráda přesazování, takže začátečníkům doporučuji naplnit truhlík nebo květináč dobrou výživnou zeminou, zvlhčit, na povrch vysít několik semínek, a zakrýt mikrotenem s několika otvůrky pro dýchání. Bazalka potřebuje ke klíčení světlo. Každé 2-3 dny povrch znovu zvlhčete, dbejte, aby zcela nevyschl. Nejpozději do týdne se objeví maličké rostlinky. Odstraňte zakrytí, a udržujte rostlinky v teple. Na jeden květináč budou stačit 2-3 rostlinky, zbytek vytrhněte. Když vyrostou do čtyř pater, horní lístečky zaštípněte a nechte jen tři patra listů. Krásně se vám rozvětví. Jakmile se vytvoří další patra lístků, opět zaštipujte.

Na konci léta budete mít bujné keříky bazalky, které vám dají bohatou úrodu lístků do vaší kuchyně. Pokud v tuto dobu (ale i později) zasijete další květináč, můžete sklízet čerstvou bazalku celou zimu.

Do záhonků bazalku sejte až po druhé polovině května, kdy nehrozí mrazíky. Říká se, že bazalka nesnáší přesazování. Já jsem to nevěděla, bazalku jsem si předpěstovala, a vysazovala naprosto bez problémů i s celým balem na místo, kde jsem ji chtěla mít. A vždy to přežila. Nejlépe se jí však dařilo na terase v květináči.

Dobrá rada: Pokud máte bazalku v nádobě, je vhodné ji zalévat spodem do misky, ale tak, aby nezůstávala v misce voda dlouho stát. Přebytečnou vodu vylejte.

.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.

Přihlášení