Bazalka pravá červená, 3 g semen

Bazalka pravá červená, 3 g semen

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

NOVINKA

Bazalka pravá červená (Ocimum basilicum), 3 g semínek. Země původu: Itálie.

29 Kč s DPH

25,22 Kč

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Hortus Sementi

Bazalka pravá červená, semena

Ocimum basilicum

Bazalka červená pravá má všechny výhody bazalky se zelenými listy, ale díky tmavě červené barvě až do fialova obsahuje antokyany. To jsou látky, které velmi potřebujeme pro imunitu a zdraví. Její listy voní ještě intenzivněji než u zelené bazalky, ale je trošku citlivější na nízkou teplotu. Raději ji pěstuji v květináčích, abych ji mohla při špatné předpovědi přenést do domu a poskytnout jí azyl.

Bazalka červená obsahuje vitamíny K, A, C, dále vápník, železo, hořčík, ale také další cenné látky jako silice, třísloviny, esenciální mastné kyseliny. Již jsem zmínila velmi ceněné antokyany, které jsou obsaženy i v borůvkách. Bazalku pravou červenou si však můžete pěstovat doma na slunném parapetu po celý rok, a přidávat její zdravé a voňavé lístky do salátů, omáček, pesta, dipů a pod. Také si můžete připravit bazalkový olej (i ze zelené bazalky). Tento olej působí silně protizánětlivě. Jeho příprava je velmi jednoduchá: čerstvě natrhané lístky bazalky vložíme do sklenice, zalejeme kvalitním olejem, který jsme zvyklí používat, uzavřeme, a necháme v temnu stát 2-3 týdny. Poté slejeme do sklenice s uzávěrem a používáme na saláty, těstoviny, nebo všude tam, kde chceme mít bazalkovou chuť oleje.

Pěstování bazalky pravé červené: V průběhu března nebo dubna si připravíme výživný substrát do květináčů nebo truhlíků. Bazalka se nepřepichuje, vysejeme ji na povrch přímo do těchto nádob. Substrát zvlhčíme, a nádoby zakryjeme průhledným mikrotenem s několika otvůrky pro dýchání. Kontrolujeme pravidelně, zda povrch s vysetými semínky nevyschl. Podle potřeby opatrně mlžíme vodou. Za 2 týdny se objeví drobné lístečky, to už mikroten odstraníme. Po celou dobu klíčení potřebuje bazalka světlo. V květináči ji raději zalévejte do misky, a vodu nenechte dlouho stát. Kořínky bazalky rády uhnívají.

Necháme vyrůst tři až čtyři patra listů, pak odštípneme vrcholové lístečky. Bazalka se rozvětví a my máme větší úrodu. Pokud se o ni budete dobře starat, můžete mít na konci léta krásný hustý bazalkový keř.

 

Kdo chce sklízet bazalku i v zimě, stejným způsobem ji zaseje na konci srpna. Podmínkou úspěšného zimního pěstování bazalky je okno, kam alespoň část dne svítí slunce.

 

 

.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.

Přihlášení