Sleva až 20 %? Jak na to? Klikni 

STĚHOVÁNÍ DO NOVÝCH PROSTOR

Informujeme Vás, že do poloviny prosince 2019 se náš sklad přestěhuje do nových prostor. Přesouvat se budeme postupně a tudíž není možné do té doby expedovat zásilky.

V urgentních případech kontaktujte mě na čísle 777 18 21 61 nebo napište email na jana@chiligrowshop.cz

Pevná linka bude mimo provoz.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na další skvělou spolupráci v novém prostředí.

Jana Audrlická

Dýňová polévka

Dýně..., už nikdy jinak

jednoduchý recept pro začátečníky                                 dýňová polévka
podle zvolené varianty veganské
doba přípravy 30 minut
lze dokonale zamrazit
potřebujete mixer

0,8 – 1 kg očištěné dýně bez vousů :-), třeba hokaido ( nemusí se loupat), na větší kostky
1 velkou cibuli, nakrájenou nahrubo
2 stroužky česneku klidně vcelku
50 g na kostičky nakrájeného celeru
1 lžíce oleje
1 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 lžíce sladké papriky
1 lžičku curry koření, nebo garam masala
1 lžíce zázvorového octa nebo trochu octa a asi 1 cm čerstvého zázvoru nasekaného (jak pracné...ODKAZ)
trochu chilli omáčky ODKAZ
špetku mletého pepře
sůl

Alternativy pro ředění:

kdo může, tak 2 dcl mléka,
nebo 1 dcl mléka kokosového,
klidné více vody a trochu másla,
anebo smetanu

Na ozdobu:

trochu smetany, může být i kysaná, vegan si poradí
bazalka klasická nebo exotická ODKAZ, nebo i zelený coriandr ODKAZ
nadrobno nakrájená chilli paprička

Tak hurá na ní:

Cibulku osmáhneme ve větším hrnci s olejem, tak 2- 4 minuty, musí trochu vonět. Přihodíme kostky dýně, kostky celeru, česnek. Smažíme dalších pár minut osolíme a podlijeme vodou, aby bylo vše jen tak tak ponořené.

Přidáme sojovou omáčku, sladkou papriku, curry, trochu chilli omáčky, pepř. Dusíme asi tak 20 minut pod pokličkou. Necháme trochu vystydnout a pořádně rozmixujeme na totálně hladkou hmotu.

Zvolíme způsob ředění a prdneme to tam. Popřípadě, trochu dochutíme solí, curry, atd.

Znovu ohřejeme a na talíři ozdobíme smetanou bazalkou a chilli.

Hotovo! Je tady někdo, kdo se toho bojí? Blbost, vařit umíme všichni... Jenom trochu pozor aby se to nepřipálilo. Je to přece jenom „fakt husté".

Tipy, triky, zlepšováky:

No, není toho moc, co dodat. Ale jestli jste trochu patrioty, tak by tady byla jedna ryze česká varianta:

místo curry nebo garam masala ODKAZ použijte směs anýzu, fenyklu a kmínu. Stejné díly rozmělníme v hmoždíři na prach.. Zahustíte smetanou nebo šlehačkou a na ozdobu, můj tajný recept: smetanu s koprem.

Trochu ohně by to chtělo, ale nemusí to být.

Sojovku klidně dejte, místo zeleninové kostky, která všechny přírodní chutě přebije, i když se někdy tváří jako BIO.

 

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info