Nakládané Sweet piquante
Pochoutka pro náročnou návštěvu
časově trochu náročný recept, ale stojí to za to
trochu zručnosti je třeba
tento recept vychází zhruba z jednoho litru sypaných Sweet piquante.
Lák:
ocet s vodou 1 :1 , množství podle velikosti sklenic
na 1 litr tekutiny:
300 g cukru
1 lžíce solí
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
Náplň:
125 g másla
125 g tvarohu v kostce (ten, jak je balený jako máslo)
špetku sušeného tymiánu
1 malý stroužek česneku
špetka drceného pepře
Svaříme ocet s vodou a kořením a necháme vychladnout.
Máslo necháme trochu povolit při pokojové teplotě a následně smícháme s tvarohem a kořením. Mícháme buď v mixeru anebo ručně. Ucelenou hmotu dáme zchladit do lednice.
Chilli papričky Sweet piquante očistíme tak, že odkrojíme horní část papričky se stonkou a vnitřek vydlabeme lžičkou.
Tyto vydlabané papričky dáme spařit na jednu minutu do vařící vody a následně ponoříme do vody s ledem.
Důkladně osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.
Papričky naplníme směsí másla a tvarohu a opatrně naskládáme do sklenice, otevřenou plochou nahoru a zalijeme lákem o teplotě 80°C .Sklenice ihned uzavřeme.
Necháme odstát 1-2 týdny v ledničce.
Pozor: není to trvanlivý způsob zpracování. Je potřeba tento produkt spotřebovat do 2-3 týdnů.
A zase: nepoužijete-li rukavičky při kuchání chilli papriček, budou Vás pálit prstíky :-)
A teď si představte, jak krásně budou Vaše papričky vypadat, když je naložíte to těchto sklenic.