Chicken Hot Wings

Chicken Hot Wings

 

je to hned: 15 min
na osobu potřebujeme asi tak 8-10 kuřecích křidélek
při nákupu upřednostňujte takové ty hezky macaté

Připravme si marinádu:

můžeme třeba použít rychlou marinádu na maso a protože děláme HOT wings, přidáme trochu více chilli, nebo zkuste třeba přidat dobromysl, čerstvou (opatrně, je hodně aromatická) nebo sušenou.

na cca. 30 křidélek potřebujeme

1 ostřejší čerstvou chilli papričku, třeba Habanero, nebo sušenou
1 lžíci rajského protlaku, popř. 2 lžíce kečupu
½ lžičky mletého kumínu
1 lžíci zázvorového octa nebo trochu octa a lisovaného zázvoru (použijte normální lis na česnek)
1 lžíci sojové omáčky
2 lžíce oleje
špetku cukru
popř. trochu vody
sůl

Křidélka omyjeme, osušíme kuchyňskou utěrkou a odstřihneme poslední špičatý článek, neboť se rychle pálí.

Marinádu naneseme silikonovou „máslovačkou" na maso a necháme v lednici trochu odpočnout. Dáme na středně horký gril nebo do trouby.

Tipy, triky, zlepšováky:

výborně se k tomu hodí Salsa Verde anebo kouřová chilli omáčka, klidně i bez kouře.

Pro sladké jazýčky: těsně před podáním, křidélka namažeme medem nebo cukrem, naředěným s trochou vody, nebo pomerančového džusu. Pak ale musíte křidélka dobře hlídat, aby se nepálily. Jinak je naučíte znovu létat, ale maximálně tak do popelnice.

 

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení