Sleva až 20 %? Jak na to? Klikni 

STĚHOVÁNÍ DO NOVÝCH PROSTOR

Informujeme Vás, že do poloviny prosince 2019 se náš sklad přestěhuje do nových prostor. Přesouvat se budeme postupně a tudíž není možné do té doby expedovat zásilky.

V urgentních případech kontaktujte mě na čísle 777 18 21 61 nebo napište email na jana@chiligrowshop.cz

Pevná linka bude mimo provoz.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na další skvělou spolupráci v novém prostředí.

Jana Audrlická

Kiwano, 10 semínek

Kiwano, 10 semínek

Hodnocení produktu: 5/5 (5x)

Vaše hodnocení:

Kiwano (Cucumis metuliferus), 10 semen

40 Kč s DPH

34,78 Kč

Dostupnost: Skladem

Semena Kiwano

Cucumis metuliferus

Je to okurka, není to okurka? Je to meloun, není to meloun? Těžko říct, je to prostě kiwano. Říká se mu i Africká okurka nebo rohatá okurka. Ve své domovině, v Africe, má mnoho dalších názvů. I když je Kiwi taky jenom Kiwi, tak český název Kiwano stále nemá.

Ale dobrá zpráva je, že se dá pěstovat i u nás. Musí se ovšem předpěstovat. Lépe se mu daří ve skleníku. Pěstuje se pak stejně jako salátovka. Má dlouhé šlahouny, které se musí něčeho chytit. Při předpěstování začátkem dubna, a vysazení koncem května, kvete během pár dnů, těsně nad zemi, pokud Vám nevykvete už v květináči.

Na záhonku si Kiwano vyžaduje chráněné stanoviště před větrem, hodně sluníčka a relativně hodně vlhkosti. Nezralý plod je zelený a dozrává do žluto-oranžové barvy. Mimochodem se hodně podobá psí hračce, myslím, takového toho ježka. Tak pozor, aby nedošlo k nedorozumění s Vašim miláčkem.

I když je Kiwano vlastně zelenina, tak chutná jako ovoce, nakyslé, trochu sladké. Nejlépe chutná čerstvé, vydlabané lžičkou rovnou ze slupky. Budu se těšit na recepty, jak Kiwano třeba zavařit, nebo jak z Kiwana vyrobit základ pro domácí chilli omáčku.

Jak klíčit semínka kiwana:

Klíčení: cca. 14-20 dnů, při teplotě 20°C.

Stanoviště: plné slunce

kiwanokiwanokiwanokiwano

 

Kiwano

, 7. 9. 2015 19:47:01

Hele, ono fakt funguje. Na jedné zazenice je asi 10 plodů. Roste to jak blázen. Díky

Nový komentář

* (Povinné)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info