Naam Prig

Naam Prig

Studená ostrá thajská chilli omáčka

1 lžíce sušených garnát
3-4 stroužky česneku
1 lžíce čerstvých chilli papriček nebo „chilli odpadu"
1 lžíce rybí omáčky
3 lžíce sojové omáčky, nejlépe světlé
1 lžičku třtinového cukru nebo medu
trochu nakrájené pažitky nebo thajské bazalky 
3 lžíce šťávy z lemonky nebo citrónu
1 lžíce pasty z garnát. Nemusí být, ale patří tam a kdo není zvyklý, tomu může hodně páchnout. Lze nahradit další lžící rybí omáčky.

sůl nepřidávejte

Vše, kromě pažitky nebo thajské bazalky rozmixujeme a posypeme pažitkou nebo bazalkou.

Pokud bude omáčka příliš ostrá, přidáme všechny přísady, kromě chilli papriček, ve stejném poměru. Mějte z toho hlavně poučení :-)

Chutná skvěle ke grilovanému kuřátku, nebo ke grilovaným žebírkám. V Thajsku se ovšem podává tradičně s dušenou rýží a zeleninou.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie