Naam Prig

Naam Prig

Studená ostrá thajská chilli omáčka

1 lžíce sušených garnát
3-4 stroužky česneku
1 lžíce čerstvých chilli papriček nebo „chilli odpadu"
1 lžíce rybí omáčky
3 lžíce sojové omáčky, nejlépe světlé
1 lžičku třtinového cukru nebo medu
trochu nakrájené pažitky nebo thajské bazalky 
3 lžíce šťávy z lemonky nebo citrónu
1 lžíce pasty z garnát. Nemusí být, ale patří tam a kdo není zvyklý, tomu může hodně páchnout. Lze nahradit další lžící rybí omáčky.

sůl nepřidávejte

Vše, kromě pažitky nebo thajské bazalky rozmixujeme a posypeme pažitkou nebo bazalkou.

Pokud bude omáčka příliš ostrá, přidáme všechny přísady, kromě chilli papriček, ve stejném poměru. Mějte z toho hlavně poučení :-)

Chutná skvěle ke grilovanému kuřátku, nebo ke grilovaným žebírkám. V Thajsku se ovšem podává tradičně s dušenou rýží a zeleninou.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení